onsdag 29. juni 2016

Luen Restefest

Oppskrift finnes her: Restefest

Luen “Restefest” ble laget etter SkiskytterVm-2016, der “alle” strikket VM-lua. Jeg antar det ligger igjen endel restegarn rundt om i de tusen strikkehjem etter dette og laget da luen Restefest. Luen er basert på garnet Dale freestyle, som jeg tror det ble strikket mest eksemplarer av. Stripene på luen må ses på som et forslag da dette er avhengig av hvor mye garn den enkelte har i de forskjellige fargene som ble brukt.
Luen er strikket i en spesiell teknikk som gir en fastere struktur enn vanlig vrangbordstrikk.Nettopp fordi det gir en fast struktur, så er det viktig å være nøye med å sjekke størrelse før en kommer for langt. Egen strikkefasthet kan ha mye å si her og muligens kan en måtte gå opp eller ned en størrelse eller eventuelt velge større eller mindre pinner. 
Det er ikke vanskelig å komme inn i mønsterstrukturen og dersom en er nøye med å feste trådene usynlig, kan luen brukes på begge sider.  (De to sidene får en ganske forskjellig struktur og begge sider vises på bildet)
Har fått et tips fra en av teststrikkerene, som forteller at om en strikker luen i garnet Drops Karisma (damestørrelse) så er dette garnet så elastisk at den spenner over alle størrelsene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig hyggelig å få tilbakemelding på innleggene, enten dette er ris eller ros :-)