fredag 11. desember 2015

VM lue lookalike, tykt garn


Jeg har laget 4 versjoner av luen og synes det ble uoversiktlig og vanskelig å finne frem med 4 forskjellige innlegg. Jeg har derfor ryddet opp og samlet de 4 i ett innlegg samtidig som jeg har gjort oppskriftene nedlastbare. Nå finner dere dem her:(NB! Egetdesign, Mønsteret kan gjerne linkes til, men ikke kopieres og legges ut andre plasser. Mønsteret skal kun brukes til personlig bruk. Det skal ikke brukes kommersielt uten mitt samtykke.)

15 kommentarer:

 1. Veldig fin lue som jeg kommer til å strikke❗️

  SvarSlett
 2. Tusen takk for hyggelig kommentar, veldig kjekt at du vil strikke den :-) (Supert om du gir tilbakemelding dersom det er noe du lurer på ved oppskriften underveis.)

  SvarSlett
 3. Hei dobbelt garn av Daletta er supert.

  SvarSlett
 4. Kan jeg bruke dobbelt garn baby merino? Evt hvilken oppskrift og pinnestr?☺

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for kommentar/spørsmål :-) Når jeg leser på Drops sine sider, ser jeg at dobbel Drops baby merino tilsvarer garngruppe C og i den gruppen passer oppskriften med garnet Freestyle og mellomtykt garn best. Jeg hadde nok fulgt oppskriften og pinnetykkelsen som er anbefalt til den mellomtykke lua :-)

   Slett
  2. Takk for svar. Da skal jeg legge opp og prøve☺

   Slett
 5. Hei, vet du ca hvor mange gram med garn som har er brukt totalt? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Gikk å veide den tykke lua (dobbel Falk) og den veier 125 g :-)

   Slett
 6. Hei. Er østlandsgarn en garntype som kan brukes, og isåfall hvilken oppskrift?
  Enkel eller dobbeltråd og pinnestr.?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :-) Østlandsgarn er ikke så ulikt Dale Falk ang strikkefasthet. Begge har 23 m på 10 cm, så du kan bruke oppskrift både for tynt (enkel tråd) og tykt garn (dobbel tråd). Om du velger den tykkeste, så ville jeg gått opp i pinnestørrelse. Såvidt jeg husker av østlandsgarn, så er det kompakt og jeg tror med såpass liten pinne som i oppskriften så vil dette bli for fast med det garnet. Hadde da heller valgt pinne 5 og ev gått ned en størrelse om nødvendig. Lykke til :-)

   Slett
 7. Flott lue. Denne må æ prøve å strikke :)

  SvarSlett
 8. Hei! Så fine oppskrifter. Er på jakt etter oppskriften til lua i tynt garn, men får beskjed om at siden ikke finnes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for hyggelig kommentar :-) Jeg har ryddet og gjort oppskriftene nedlastbare. Nå ligger alle fire VM lue-oppskriftene i samme innlegg lenger oppe. Du finner det her: http://garnstikka.blogspot.no/2016/01/vm-lue-2016-lookalike-4-nedlastbare.html

   Slett

Det er veldig hyggelig å få tilbakemelding på innleggene, enten dette er ris eller ros :-)